Poggio Bertaio APO – Blend IGP Umbria - 2006!
De Poggio Bertaio APO is een volle rode wijn uit de regio Umbrië, geproduceerd door Poggio Bertaio. Deze topblend bestaat uit 60% Sangiovese, 30% Merlot en 10% Cabernet Sauvignon, afkomstig van klei- en zandbodems rond het Trasimeense Meer. Alle druiven worden apart geoogst en gevinifieerd.
Smaakprofiel:
-
Kleur: Impenetrabel robijnrood
-
Geur: Intense aroma's van donker fruit en specerijen
-
Smaak: Solide en diep, goed in balans met een lange, zoute afdronk
-
Alcoholgehalte: ± 14% vol
Vinificatie:
-
Druiven: 60% Sangiovese, 30% Merlot, 10% Cabernet Sauvignonpoggiobertaio.it+1
-
Oogst: Handmatig, afzonderlijk verwerkt
-
Vinificatie: Gisting van 22 dagen in roestvrij staal, dagelijks manueel folleren
-
Rijping: 36 maanden in nieuwe Franse barriques (zonder oversteking)poggiobertaio.it+1
Aanbevolen combinaties:
De APO combineert uitstekend met gegrild rood vlees, stoofschotels, wildgerechten en krachtige pasta's. Ook rijk belegen kazen en gerechten met rozemarijn passen er perfect bij.
Ideaal bij:
Gegrild vlees, wildgerechten, stoofschotels, rijke pasta's, belegen kazen, gerechten met rozemarijn
De Poggio Bertaio APO is een expressieve en complexe Italiaanse blend die zowel kracht als finesse biedt — typisch voor Umbria's topwijnen. Onze top-wijn!